Sütten ağzı yanan YOĞURDU nasıl yer…?

d6000f39-c48a-477f-8049-dfe52d0e364f23.Mart.2011 hayatta ilk yaşımın yarısına yeni gelmiş kızım.. ilk günlerde çekilen hayata adaptasyonların bir çoğunu atlatmış tam bir düzen tutumuş…

En azından artık istediği zaman pırt yapan bir kızım var.

Doktoru Filiz Hanım’a gidiyor, ekmek elden süt memeden hayat akıyorken, olacak işmi doktorun yaptığı… ek gıdalara başlayalım demiş… bu akşam yoğurt verin demiş…

Hani doktorumuz böyle diyince bende internette bir araştırma yaptım… SÜTAŞ BABYMİX özel bebek yoğurdunu öğrendim bu nedenle konuyada bize bu yoğurdu sağlayan sütaş karikatürü ile başlamak istedim…. Buradan sonra olanları dünya kadar yazarım ama isterseniz siz görün 🙂

Yoğurt yapmak isteyen anne babalar : Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C- daha hanımsal terimle 7 sayana kadar) kadar soğutulur.  200ml. süt içersine 2 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.

1 yaş öncesi inek sütü önerilmiyormuş 🙂 o nedenle devam sütü ile yapın diyenlerde var 🙂

Gördünüzmü sütten ağzı yanan yoğurdu nasıl yer 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s